Uit: Bergen op Zoomse Bode van 22 november 2009

Een bedevaart van negen dagen

BERGEN OP ZOOM - Een noveen van negen dagen als een bedevaartreis. Deze reis maakte Bergenaar Jan van Wijk afgelopen zomer en schreef er een boekje over.

 

Tijdens de laatste dagen van juli en de eerste week van augustus maakte Jan van Wijk een bedevaarttocht. Jan bezocht achtereenvolgens Santiago de Compostela, Fatima en Lourdes. Deze drie plaatsen beroeren velen om hun geschiedenis én plaats in de spirituele wereld.

De reis van ‘negen dagen’ is een tocht van bezinning met een intentie en een bijbehorende doelstelling.

In negen dagen drie bedevaartplaatsen bezoeken, namelijk Santiago de Compostela, Fatima en Lourdes, om door spirituele beleving inspiratie op te doen voor ideeën die een verrijking geven aan goed gevoel.

 

De ‘negen dagen’ leveren een mix op aan memorabele gebeurtenissen. De indrukken door schoonheid in beelden en gesprekken zijn uitdagingen om weer te geven. Dit verwoorden met gevoel, warmte, devotie en liefde geeft uiting aan een rijke belevenis. Daarbij een vleugje humor, een waas van sensualiteit en een erotische prikkeling maken de ‘negen dagen compleet. Wat gebeurt er als de nacht gezien wordt als avontuur? Welk effect geeft het een diepgaand gesprek met een beeldschoon zustertje te hebben? Wat maakt het in je lijf los als liefde zo dichtbij komt en in je kruipt? Tot hoever kan je gaan in je devotie tot een bijzondere vrouw? Verder staan nog vele andere belevenissen in “negen dagen”, als in de kathedraal van Santiago, processie, kruipen in Fatima, verschijningen, vrouwen in de nacht, witte maagd, mysteries, school van Maria, in de grot, gesprek met Maria en aan de hemelpoort.

In ‘negen dagen’ wordt veel geopenbaard. Alles is waar gebeurd. Niets is verzonen. Deze werkelijkheid gaat niet vanzelf. Opzoeken, uitdagen en vormgeven aan belevenissen komen in ‘Negen dagen’ veelvuldig aan bod. Meer informatie over “negen dagen” staat op de website www.woordliefde.nl

 

Het boekje telt ruim honderd pagina’s. ISBN 9789079762699.

Terug naar "Recensies"