HOME  Archief   Dromen  Lezersliefde   Liefdesaforismen  Links  Nieuws  Perslichten  Publicaties

Wie ben ik ?

Jan van Wijk

 

Beste lezer,

Ben geboren en getogen in Bergen op Zoom, mijn stad. Als een "weegschaal van 1950" leef ik onder zon, sterren en bewolkte hemel. Dit leven inspireert mij tot het schrijven van teksten.

Het heeft wel enige tijd geduurd eer ik de pen eens goed vast heb gepakt. Er is nogal wat aan vooraf gegaan ...

Na studies in onder meer Economische Wetenschappen, Handelswetenschappen, Marketing en Professioneel Sportmanagement verleg ik mijn aandacht. Van hoofdzakelijk onderwijs wordt het onderwijs en meer. In de wereld van het onderwijs heb ik mijn dagelijks werk.

Aan het sociale en culturele gebeuren in mijn stad draag ik graag een steentje bij. Zo ben ik bestuurlijk actief bij enkele organisaties in de Bergse samenleving. Met enthousiaste vrijwilligers de nodige uitdagingen aangaan, is een groot voorrecht. Dit komt onder andere tot uiting bij de traditionele "Herderstocht",  die elk jaar op kerstavond in Bergen op Zoom wordt gehouden. Deze tocht is al tientallen jaren een begrip in het West-Brabantse. Daarnaast ben ik bestuurlijk actief in de organisatie van het Sportgala te Bergen op Zoom en in het bestuur van de Lievevrouweparochie te Bergen op Zoom. Ik participeer ook in het bestuur van de Maria Ommegang, die elk jaar door het historische centrum van Bergen op Zoom trekt op de laatste zondag van juni.
Verder voel ik mij nauw betrokken bij Sint Nicolaas en de feestelijke activiteiten voor de Goedheiligman, die als de belangrijkste traditie in Nederland geldt. Ben dan ook, als voorzitter, bestuurlijk actief bij het Sint Nicolaasgenootschap Nederland. 

Ik heb passie voor het schrijven en wel van jongs af aan. Beginnen met opstellen, gedichtjes, uitspraken, verhaaltjes en later studieboeken. Na vijfentwintig studieboeken voor het hoger economisch onderwijs heb ik mijn vizier verlegd naar geheel andere onderwerpen. Zo ontstaat schrijfaandacht voor warmte, geluk, gevoel, beleving en liefde.

Periodiek lever ik teksten voor "Hartenkreten"op asmi-ikben.nl/Hartenkreten en belicht ik achtergronden in de sport op mijn site sportmarketingmanagement.nl .Om mijn belevenissen en gevoelens een extra uitdaging te geven, is "Woordliefde" ontstaan.

Schrijven is voor mij een manier om gevoelens te uiten. Deze wil ik ook delen, als jij, beste lezer, je daar goed bij voelt.
In de wereld van de stilte in mij krijg ik inspiratie om te schrijven, ook al is de omgeving verre van stil. Mensen in hun doen en laten inspireren mij. Ik kijk, zie, hoor, luister, voel, beleef en verplaats me in meer dan één wereld. Woorden komen dan op papier als onbewuste krachten die tot ontlading komen. Voor de woorden, die de teksten vormen, maak ik ook gebruik van autobiografische elementen. Verder verwoord ik mijn diepgaande emoties die vaak sterk en langdurig voelbaar zijn. Woorden geven mij dan kracht om van het leven te genieten. Ben dan ook bijzonder dankbaar dat ik bijzondere belevenissen mag ervaren en ... dat ik mij hierdoor een rijker mens voel.

Door teksten te schrijven worden gevoelens geuit. Deze uitingen komen op papier. Een aantal hiervan wordt op de website van "Woordliefde" geplaatst. Een ander deel verschijnt in boekvorm, of komt enkel in het licht tijdens een bijeenkomst met voordrachten.
Het gevolg van het publiceren is, dat woorden voor velen bereikbaar worden. Dit gebeurt ook tijdens een voordracht voor een groot of intiemer gezelschap.

Door "Woordliefde" te ontvangen ga je mee op reis. Een reis voor bijzondere beleving, waar je als lezer of toehoorder "Woordliefde" vindt en voelt. "Woordliefde" is er immers ook voor jou. Een bijzondere beleving ontstaat door woorden tot je te laten komen en deze woorden vervolgens weet vast te houden. Dat brengt wat teweeg bij je. Je voelt je er dan anders door, rijker van binnen. Kortom, "Woordliefde" verrijkt je als mens. Met innerlijke rijkdom groeien door het beleven van mooie momenten in jouw leven.

De activiteiten van "Woordliefde" staan financieel geheel in het teken van goede doelen. Met de opbrengsten van publicaties en voordrachten worden dan ook steeds goede doelen gesteund, als KiKa, Pink Ribbon, Cliniclowns en Fonds Gehandicaptensport.

Wil je corresponderen? Dit is mogelijk via de e-mail:  janvanwijk@woordliefde.nl

Ik wens je veel beleving met "Woordliefde".

Jan van Wijk

           

Terug naar HOME