HOME  Archief Lezersliefde   Liefdesaforismen  Links  Perslichten  Publicaties   Wie ben ik ?  

 

Sensuele Tintelingen

In de rubriek "sensuele tintelingen" komen teksten die aandacht geven aan gevoelens met een prikkeling, waarbij woorden als hartstocht, geur, wellust, verlangen, zinnelijk en zwoel hun plaats hebben. Dit gebeurt ook wel eens met een vleugje erotiek en wellicht wordt een genieten van spannende nieuwsgierigheid ervaren. Zinnenprikkelend kan ook als een uitdaging worden gevoeld. Dit al met een knipoogje door een tinteling.

Jan van Wijk, 7 januari 2011

 

In het park

Wandel met jou in het park. Hand in hand. Wat zacht pratend. Woorden zijn enkel voor jou en mij bestemd. Wij, weer samen en dicht naast elkaar. Traag stappend. Kijkend naar blauwe lucht, hoge bomen, lege banken, vele eenden, enkele ganzen en een paar zwanen. Soms even in elkaars ogen. Een glimlach erbij.

Plots staan we stil. Je gaat voor me staan. Kijkt me aan. Ogen hebben lang contact. Jouw handen trekken mijn hoofd naar dat van jou. Lippen op lippen. Hoorbaar, maar zacht gekreun. Ademhaling wordt onrustig. Hart klopt harder. Jouw handen woelen in mijn haar. Ik voel jouw zwarte jurkje, ook jouw welvingen van rug, billen en dijen.
Wat voel je fijn, fluister ik.
Jij ook, is haar reactie.
Dan een verrassende kinderstem. Zie je dat mama? Dat doe jij met papa ook. Daarop stappen wij maar rustig verder.

Jan van Wijk, 2 mei 2012

 

Verrassende herinnering

Het voelt als een verrassing. Na jaren zie ik je weer. Vluchtig een wederzijdse begroeting met de glimlach van weleer.
Je bent met een ander, een vrouw met minder jaren. Ze is slank en lang als jij. Druk in gesprek met jou, als ik je passeer.
Denk jij nu, net als ik, aan de tijd van ontluikende liefde? Liefde die voortgaat met vaak dicht bijeen, jij en ik. Veelvuldig intens verlangen naar elkaar met passioneel samenzijn, zonder remmingen.
Herinner me jouw trage strelingen over heel mijn lichaam, met opwinding tot gevolg en ontladingen zonder weerga. Jij laat je veelvuldig kussen van top tot teen, met haltes bij plekken van zachte, golvende huid, terwijl je opgewonden geluiden slaakt.

Ik kijk je na. Zie langer en gekleurd haar en een lichaam strak bedekt. Dat lichaam herinnert me sterk aan een al lang afgesloten tijd. Kom ik je nog eens tegen, alleen? Zonder de ander die nu een gesprek belet...

Jan van Wijk, 15 april 2012

 

hoge hakken

Hoge hakken draag ik bewust. Ze komen mijn figuur ten goede. Wil heel vrouwelijk en sexy zijn. Mijn kniehoge laarzen hebben ook de hoge hak, evenals mijn enkellaarsjes in rood, cognac en zwart. Mijn pumps zijn sexy en rood. De kleur rood fascineert mij. Met rood denk ik aan onstuimige liefde. Rood voelt zo opwindend.
Cognackleurig schoeisel draag ik als ik evenwichtig wil overkomen. En zwart ...? Ach, die kleur staat mooi bij elke vrouw. Met hakken voel ik me fijner in mijn vel. Hoge hakken staan mij gewoon mooier. Mijn benen lijken er langer en slanker door. Ik geniet van veel en vaak op enorme hoge hakken te lopen. Ben dan groot in lengte en groots in uitstraling. Pijn aan mijn voeten heb ik soms. Echter, ik vind mijn uitstraling zo belangrijk om indruk te maken en blikken te ontvangen. Mijn hoge hakken behagen velen, winden harten op en doen adem stokken. Ook daar geniet ik van. Ik voel dat ik door mijn hoge hakken sterker in het leven sta. De hakken helpen mij elke dag en daarvoor ben ik ze dankbaar.

Jan van Wijk, 3 maart 2012

 

zie je gaan

Zie je gaan
met jouw rank, bevallig lijf,
dat straalt en staat,
vol schoonheid, buiten kijf.

Zie je gaan
met gratie en bevalligheid,
die opwinding geven
met uitdagende opzichtigheid.

Zie je gaan
in de ondergaande zon,
helemaal naakt,
zoals het leven begon.

Zie je gaan,
je stapt in de woelige zee,
ogen volgen jou
en nemen onrust mee.

Jan van Wijk, 8 februari 2012

 

verliefd op een oudere man

Lian lijkt nog op een groen blaadje met haar 25 lentes. Lian is sinds kort stapelverliefd op Hans. Hans is met zijn 20 jaar meer nog wel geen gevallen blad, maar het frisse is er wel van af. Hans is gescheiden, papa van 3 kinderen die nu in de puberleeftijd zijn. Zijn kinderen ziet hij 2 dagen in de 2 weken.

De omgeving van Lian laat zich horen. Wat ziet zij in die oude snoeperd? Waarom gaat hij met zo'n mooi en jong blaadje aan de haal? Wat ziet zij, de jonge en knappe vrouw, in die vadsige, oudere man? Het is opvallend dat veel oudere mannen, waaronder hij, niet moeders mooiste zijn. Waarom kiest Lian dan Hans? Kijkt ze tegen hem op? Vindt ze hem gezag uitstralen? Zou ze hem gebruiken om hogerop te komen? Is ze op de middelbare school ook al niet stapelgek geweest op een oudere leraar Nederlands? Droomt ze niet van een jonge, knappe prins op een wit paard? Ervaart ze nog geen ouderdomsklachten bij hem? Fluistert hij haar mooie woordjes in? Brengt hij haar hoofd op hol? Wat moet dat worden als ze ouder zijn?

Lian zegt tegen Ria, haar hartsvriendin, dat ze niet op macht valt. Ze voelt zich niet aangetrokken tot een man met geld. Lian vindt een wat oudere man leuk. Hans heeft ervaring, hoeft geen carriŤre meer te maken en ... hij geeft haar aandacht. Aandacht dat heeft ze van haar eerdere en jongere vriend nauwelijks gekregen. Hans is zo anders, zo teder. Hans zegt dat ze er geweldig uitziet met haar lengte van 178 centimeter, gewicht van amper 56 kilogram en heel lief gezicht. De levenswijze van haar spoort met die van Hans en zij delen veel interesses. Voel me veilig bij Hans, zegt ze tegen Ria. Ook is hij zo lief als we vrijen.

Jan van Wijk, 22 januari 2012

 

verbinding

Mijn hoop is gericht op een signaal,
een nog uitblijvend verlossend woord,
dat welkom is, de deur staat open ...
Jij leidt naar oprechte, warme liefde,
met een wenkend helder licht,
vol eenheid in te wensen goeds.
Met woorden kom ik naar jou,
ook al is de weg nog onduidelijk,
die anderen als sensueel zien ...
Jij bent zo lang mijn hoopvol heil,
dat bij licht opnieuw glazig gloort,
een woordje zegt, zonder spreken.
Voel dat ik zwakke verbinding heb,
jij wijst de weg naar nieuw gevoel
om bij de liefdesbron te komen.
Dan neem je me liefdevol mee,
we zijn verrassend dicht bijeen
en verbinding maakt ons een ...

Jan van Wijk, 27 november 2011

jonge minnaar

Je bent op zoek naar een jonge minnaar. Als een roofdier, een poema, ben je een cougarvrouw. Jij, een rijpere vrouw, die haar jonge prooi vangt. Je komt over als zelfverzekerd. Bent geslaagd in het leven. CarriŤrevrouw. Je oogt sterk. Etaleert fysieke charmes. Menigeen beziet je als aantrekkelijk. Je voelt dat.
Je stelt je financieel onafhankelijk op. Voelt je seksueel vrijgevochten. Weet wat je wil. Je focust je op persoonlijkheid, levensstijl en gedrag. Dat voelt als goed voor het grote ego. Zelfbewust, frisse kop en strak, slank lijf.

Je vindt dat het uiterlijk aan belang wint. Je bent nog geen vijftig. Voelt je jong voor jouw leeftijd. En ... je doet mee in de trend, die langer dan gebruikelijk duurt. Het is meer een structurele ontwikkeling met een begin en zonder einde.
Je gaat voor een jonge vriend. Een die nog niet veel bagage heeft. Geen ex heeft, geen kinderen. Een met onvermoeibare bedprestaties. Je wilt alle aandacht van de jonge minnaar. Hij als een seksmaatje, of meer als vaste, jonge partner voor aan tafel, in bed en om lief en leed te delen. Je hebt energie van jonge mannen nodig. Tien jaar jonger of meer. Wellicht toch maar niet meer toy boys voor ťťn nacht als eenmalig verzetje. Nu geldt voor jou dat het vervullen van lichamelijke en emotionele behoeften als belangrijker wordt ervaren dan de materiŽle aspecten in jouw leven.

Een jonge minnaar, met gemotiveerd seksueel gedrag. Je stelt je de vraag of dit te zien is als een compensatie voor de dalende vruchtbaarheid. Een minnaar met een hoog libido en rijke fantasieŽn. Dat is heel wat anders dan mannelijke leeftijdgenoten die buikbollend en zeurderig overkomen. Voor jou geen grijze duif met een sponzig buikje en uitgeblust voor de teevee.

Jan van Wijk, 28 september 2011

 

minirelatie

Simone wil liefde voor heel even. Een minirelatie. Geen binding. Het vrije leven lonkt immers nog steeds zo sterk. Simone is al heel wat jaartjes single. Is gewend om alleen te zijn. Een tijdelijke relatie staat haar wel aan. Heeft ze al wat ervaring mee. Geen "one night stand", wel met een tijdelijk vriendje en goed beseffen dat het samen niet lang duurt.

Simone is onlangs een weekje op vakantie geweest met een vriendje voor zeven dagen. Heeft ze ook zo afgesproken en hij is akkoord gegaan.
Voorzichtigheid hierbij is wel geboden, want een vorig, kortstondig vriendje heeft haar pijn gedaan. Hij wilde langer met haar door. Kreeg allerlei fantasieŽn over samen verder. Hij wilde van een minirelatie een maxirelatie maken.

Deze keer is het anders. Gelukkig. Echt een tijdelijke partner. Samen een weekje naar de Vlaamse kust. In De Panne zeven nachten onder de pannen. Onstuimig samen de liefde bedrijven, elkaar opwinden, gezamenlijk over het strand wandelen, samen uit eten en veel met elkaar in gesprek. Het voelt best goed. Wat kust hij fijn en wat houdt hij haar lief vast. Jammer dat het maar een week is, denkt ze nu. Een lieve, goed ontwikkelde en verzorgde man die veel kan. Die zijn er dus nog, is haar gedachte.

Nu is het een week genieten geweest. Simone is niet verliefd geworden. Hoewel ...? Het samenzijn is er voor even en daar moet de opstelling naar zijn. De toekomst houdt ze open. Over twee weken ziet ze hem weer, denkt ze bijna hardop. Hoe zou dat voelen? Hoe zou het met hem gaan?

Jan van Wijk, 24 augustus 2011

 

vuur op terras

Vandaag zit ze er weer op de vertrouwde stoel aan het ronde tafeltje, rechts achter op het terras.
Lange haar onberispelijk in model. Nauwsluitende, rode, korte jurk aan. Witte panty om slanke, lange benen. Lippen vuurrood, als vanouds. Nagels concurreren met de kleur van haar lippen. Een rode ronde om ringvinger draagt ze ook nu. Hoog gehakt is haar rode voetenwapen met twee scherpe punten, die in scherpte haar tepels verslaan.

Bij haar is het geen wisselend tij, maar steeds vloed als springtij. De zon doet opnieuw wonderen. Alle stoelen zijn uren bezet en levert een vol terras op. In een zee van middelmatigheid verheft zij zich als een ijsberg van hoop.
Haar verschijning doet menig hart een slag overslaan bij zoveel vuur in ogenschouw. Zij vangt mannen met een steelse blik. Zij verkeren in minder heet, vastgeroest gezelschap, waarmee zij hun jaren moeten doorbrengen. Nietszeggende, ijdele vrouwen bekijken haar met een misprijzende blik. Zij geven hun smeulende liefde enkel vonken voor amper een paar tellen.

Zonder haar is het terras koud, vol met ijzig staren en zwijgen of schijndrukte door oneindige ledigheid.
Zie haar al jaren branden op dit overbevolkt terras, waar we elkaar vaak aankijken en spreken. Verder is er nog niets gebeurd.
Twee straten hier verderop wacht er een uit gewoonte. Die komt nooit op dit terras. Vandaag zegt ze me in vertrouwen, dat het vuur daar is gedoofd.

Jan van Wijk, 30 april 2011

 

verschijning

Met spannende, opvallende make-up maak jij dromen visueel meer dan waar voor velen en jezelf. Je brengt licht en heil door jouw verschijning.
Door ongewone kleurencombinaties als knalblauwe mascara en gifgroene oogschaduw voel jij je mooi en comfortabel. Met geraffineerde, aangepaste huidkleuren presenteer jij je als nieuw klassiek en verrassend chique. Je maakt je immers niet op bij kunstlicht. Je weet en ervaart keer op keer dat daglicht het beste schijnsel geeft dat je nodig hebt.
In een haute-couturejurkje, kort en strak, zweef jij door dromen vol begeerten en dat onder een waas van vluchtige ontmoetingen. Met slanke, lange benen ben je een hedendaagse, wonderbaarlijke verschijning. Je weet je immers te kleden en sieren. Daarbij vallen jouw glanzende lippen op door lipgloss. Je lijkt zo op een moderne verlichting vol authenticiteit met geloof in uitstraling. Valt vooral op door dagdromende mannen en vervreemde vrouwen van het nu en hunkering naar weleer, al is dat nooit echt geweest.
Met jouw verschijning raak jij velen diep. Je verhoogt bij menigeen het hartritme en doet een lijf gloeien. Van wat vrouwen voel je afkeer en je glimlacht erom.
Dat deze verschijning bestaat .... Ja, jij bestaat echt. Al is het voor even. Ook jij weet, een verschijning duurt niet lang. Dan vertrek je in de mist en laat anderen achter in hun dagdroom.

Jan van Wijk, 28 maart 2011

 

herhaling

Je bent een vrouw,
waarvan ik hou.
Jouw lach is mooi,
benen geheel slank,
ogen vriendelijk diep,
strak in het vel,
rechtop ga je vooruit.
Je borst zit hoog,
hoofd in de nek,
dat straalt veel uit.
Raak in gesprek
met een wonder
op twee lange benen.
Je kijkt me aan,
zegt niet veel, lacht,
komt dichter bij me,
een streling, zo lang,
op de deining van golven,
hier aan de wijde zee.
Hoor jouw adem,
je pakt mijn hand,
voelt stevig verbonden,
kijken in elkaars ogen,
ze gloeien als vuur,
zien veel in elkaar
en kiezen voor herhaling.

Jan van Wijk, 21 maart 2011

 

andere vriend

Achterop de zware motor,
jij met fascinerend gezicht,
verrijkt met veel kleur
ben je uitdagend gericht,
een diep opengeritst jack,
daaronder nauwsluitend truitje,
jij zo afslankend hoog gehakt,
in strakzittend, weinig leer,
houd je hem vleiend vast,
innig verlangend omstrengeld,
met verwachtingsvolle armen,
gevouwen, slanke handen
en je omklemt hem stevig
door je lange, gladde benen.

Nu bij hem in de warmte,
zoals je ooit eerder genoot.
Hij noemt jouw naam
met een verkleinwoord,
dat klinkt je zo lief,
zoals bij die ander,
helaas maar voor even,
al weer maanden terug.

Jouw gevoel is veranderd,
meer gerijpt en bewuster,
je voelt je weer belangrijk,
raakt opgewonden, bevredigd,
door een aparte warmte.
Met hem rijd je verder,
blindelings, op een lange weg,
waar je de hobbels nog niet voelt.

Jan van Wijk, 3 maart 2011

 

weerzien

In het bos wij tweetjes,
heel stevig hand in hand,
vochtige ogen on
tmoeten elkaar,
smachtende blikken in contact,
het gevoel stijgt hoger en hoger,
kussen elkaar intens, lang,
raken speels verder, lachen,
strelen, voelen, winden elkaar op,
drukken elkaar stevig tezamen,
teder, liefdevol met veel passie,
het bos vult zich met liefde.

We hebben elkaar erg gemist,
te lang niet gezien en gevoeld,
hebben aan gewicht verloren,
aan aantrekkingskracht gewonnen,
vertrouwde gevoel is onveranderd,
zinderend en genotvol aanwezig,
weerzien is zonder weerga,
we smachten langdurig ineen.

Jan van Wijk, 28 februari 2011

de wil afwezig

Je wilde veranderen, zei dat al lang,
vele jaren achtereen tegen goede vrienden,
maar niet tegen hem, hij verstond niets
door een voortdurende communicatiestop.
Je bezocht jouw vrienden uit studententijd,
van uitjes en van jouw enkele jobs
om daar te vinden wat je nodig had,
maar de wil om te kiezen was afwezig,
dus ... geen andere toekomst voor jezelf.

Jaren terug werd hij het om maar te kiezen
voor langere tijd in kaders met een oordeel,
dat lijkt op levenslang zonder uitzicht.
Je werd bevangen door zijn wilde seks,
dromen te verwezenlijken met goed gevoel.
Gefaseerd ging de seks langzaam over,
dromen vervlogen, passie kwijnde weg,
door nooit de onbekende top te beleven.
Teleurstellingen kwamen vaker op
en stenigde gevoel dat toch overleed.
Je verborg je wat vaker, stilte kwam
en viel lang triestig over je heen,
als een dichte mist die bleef hangen.
Onrust, meer dan ooit, hield slaap weg,
beheerste twijfelende, tobbende gedachten,
verdrongen verdriet beukte op je in,
jaar na jaar, zonder opnieuw te tellen.
Over gevoelens van jezelf zei je amper wat,
zeker niets tegen hem, wel iets in vertrouwen,
zoals tegen vriendinnen en vrienden met passie,
die jij, bij te dichtbij, op ruime afstand hield.

Jan van Wijk, 11 februari 2011

 

ideaal beeld

Ze doet bewust vele, intensieve inspanningen
om haar lichaam een ideaal beeld te schenken,
gelooft in het summum van bevallige lijnen,
van tailleomvang gedeeld door heupwijdte
dat als magisch quotiŽnt zeventiende geeft.
Haar huid staat bij velen gunstig bekend
als mooi, glad, wat gepolijst met kleur,
haar weelderige haardos is zichtbaar rijk
aan gezond, golvend, glanzend haar,
make-up gebruikt ze veelvuldig royaal
en niet alleen voor haar uitnodigend gezicht.
Ze werkt hard aan haar perfecte styling,
haar ogen met wat donkerblauwe omkleuring,
kijken open naar de verrassende wereld,
volle lippen steken af door fel contrast
en een wat krullende neus benadrukt glimlach.
Met haar rechte, rimpelloze, roerige rug,
gewelfde oren, lange hals en dito benen,
heeft ze de uitstraling willen vasthouden.
Zichtbaar heeft innerlijke cosmetica twijfels,
die nog niet krachtig overboord zijn gezet
en worden door soepele gedachtesprongen
naar de donkere achtergrond verschoven.
Ze laat haar pluspunten opvallend rijkelijk zien,
ook al kijken velen langdurig kritisch naar haar.
Een aantrekkelijke verschijning is ze zeker,
straalt de besliste overtuiging zelfbewust uit,
ze is te zien als een werkelijk genot voor nu.
Dan hoor ik haar stem voor het eerst duidelijk,
van de taal sta ik perplex van ontgoocheling,
van schrik draai ik me snel en resoluut om.

Jan van Wijk, 4 februari 2011

 

zo anders

Jij gaat veelal in een sexy, rood fladderjurkje
of in een blauw, kort rokje met frÍle franjes,
dat jouw bovenbenen weinig verborgen houdt.
Je weet waar je nog steeds voor staat
en straalt strak in het lange, lenige lijf.
Ook weet je uit ervaring en dat al zo lang,
dat prestatiedruk verre verwijdering geeft.
Je wilt het voortaan zo geheel anders,
nog wel getooid met donkere lokken,
pak je nu uit met opzichtige rondingen
en uitdagend gezicht met wilde wimpers.
Zo anders dan ooit jouw handelsmerk
met lachende ogen, smachtende mond,
vrolijk, openhartig, expressievol hoofd
en de vraag, hoe los je verwachtingen in?
Zo anders met nu wat jaartjes erbij,
je omringt je met opgezwollen ego's,
die lang, hevig hoogtij willen vieren,
doch hun zelfverzekering snel zoek is.
De vraag is, wat wil je echt, kan je nog?
En ... neem jij jezelf niet te serieus?

Jan van Wijk, 27 januari 2011

 

jongvoelend ouder

Zelfbewuster sta jij in het leven,
je oogt onweerstaanbaar aantrekkelijk
en verzorgd ben je als vanzelfsprekend.
Je nadert de zestig, dat sluipt naderbij
en jouw charme is nog als vanouds,
met een onduidelijke houdbaarheidsdatum
die ver weg van nu mag liggen.
Jij weet wat je wilt en nodig hebt
voor jezelf en ook met jouw maatje.

Je let er scherper, langduriger op,
dat jouw verschijning recht van lijf en leden,
aantrekkelijk, fit en gezond blijft,
als een kinderwens van al zo lang,
nu bij een komend tweede huwelijk.

Je bent nog geen oudere vrouw,
wel rijper en ongeremder dan ooit,
maakt seksuele verlangens kenbaar
en communiceert open en rechtuit.
Jij gaat voor een diepgaande relatie,
die nu opmerkelijk meer bewust is,
gebaseerd op goed gesprek met humor.
De seksuele aantrekkingskracht,
ook al is die nog zo sprankelend
en spannend, is voor jou belangrijk,
maar het is niet meer een moeten.

Dat zwarte, ultrakorte jurkje past nog
en draag je eindelijk weer vaker.
Je geniet ook van een verkenning,
die nu anders en voelbaarder is.

Knuffelen doe je opvallend meer,
langduriger, je ervaart dat heftig,
als opwindend, vernieuwend, aangenaam.
Je ligt met je gezicht naar hem,
kijkt meer, nu geen gesloten ogen
en je hebt je voorgenomen,
dat jij je niet meer makkelijk geeft.
Je wilt hem eerst goed kennen,
voordat je het bed langer deelt,
kijkt hem vragend, langdurig aan,
je ziet zijn opbloeiende, open blik
en denkt niet meer zoveel.

Jan van Wijk, 20 januari 2011

 

alleen heen

Samen de tijd nemen, maakt het intenser
en sprankelender om ervan te genieten,
de beste sex heb je met jouw Vlaming,
die jou door en door, zolang kent
en hij weet wat jij prettig vindt.
Je haalt het maximale uit jouw leven,
pakt elke nieuwe kans gretig aan,
bent innemend, mooi met pit,
volle lippen, stevige, hoge borsten,
strakke billen en gladde, smalle benen,
jouw hele lijf is klasse, puur natuur.

Dubbele agenda gaat aan je voorbij,
je houdt hem nu af, hij komt terug,
probeert opnieuw, haakt niet af,
prikt eindelijk door de muur heen.
Je stelt het zo abominabel slecht,
hebt 'n instinct voor vreemde vrienden,
die je voelen, pakken en begeren.

Je bent nieuwsgierig naar jezelf,
laat je beter kennen door intimiteit,
ontdekt grenzen, raakt steeds verder
om uiteindelijk vol trance te ervaren
hoe begeerte en lust bij je nawerken.

Het wordt jaren later, veel is anders,
je wil aandacht, warmte door streling,
dromen heb je al lang niet meer,
wel ambities die je omklemmen.
Je schiet het oude leven voorgoed af,
om, zeg je, een betere keuze te maken.
Je kiest voor een andere wereld,
die jouw vroegere vrienden verachten,
nu jij duidelijk meer om jezelf geeft.
Met jouw nieuwe vriendje, wat op afstand,
voel jij je een meerwaarde vrouw,
je ontvouwt jouw diepste geheim
en zegt hem: je bent mijn maatje.

Nog later ontdek jij het echte leven,
jij hebt hem helaas niet alleen,
dat geeft voor jou geen toekomst
en je gaat bedroefd, stil alleen heen.

Je vertelt me dit, geen tranen meer,
jaren tors jij de drukkende, zware last,
nu heb je die voorgoed afgeworpen ...,
maar je gaat opnieuw de schemering in.

Jan van Wijk, 14 januari 2011

 

ooit een wonder

Ze zit al even voor me,
bladert snel in een Duits blad,
lijkt zich pijnlijk te vervelen,
een vrolijke lach is ver weg.
De ene hand op de ronde tafel,
de andere ondersteunt de kin,
gouden ring aan beide handen,
lang, blond haar tot schouders
en zwarte haarspeld van achter.
Ze ziet bleek, wat gevallen grauw,
versiert met halsketting van goud,
zwart, breed digitaal horloge,
wat spitse, smalle, sensuele neus,
oren plat, zeker niet groot,
kleine, frÍle, hoge borsten,
oogwimpers zwart gekleurd,
blauwe, triestige, grote ogen,
lippen lichtrood, bijna kleurloos,
lange, slanke, gespierde benen,
strak gekruist onder de knie,
onder een grijze, gespannen rok,
reikend tot ver boven beenscharnier,
verder hoogsluitend, lichtroze shirtje,
schoenen met smalle wreefband,
zwarte hak, hoog, spits als een naald.
Ze heeft aardig wat lengte,
zo'n meter plus acht decimeter,
zestig kilo haalt ze amper,
met een bevallig, strak lijf,
een verschijning, ooit een wonder.
Ze kijkt weer naar mij,
haar koffie is op, ze staart
met een vergane, triestige blik.
Verkeerde keuze voor groot geluk,
of deze niet hebben kunnen maken?
Wat doet ze hier aan tafel ...?

Jan van Wijk, 9 januari 2011