HOME  Archief  Dromen  Gastenwoorden   Liefdesaforismen  Links  Nieuws  Perslichten  Publicaties   Wie ben ik ?  

 

VALENTIJN MET WOORDLIEFDE
liefde  uiten is voor elke dag

 

VALENTIJN MET WOORDLIEFDE (bestellen ?)
In "Valentijn met Woordliefde" worden vele liefdesuitingen beleefd. Daarbij worden liefdesaforismen, Valentijnswetenswaardigheden, liefdesgedichten, liefdesbrieven en gedachten bij Valentijn elke dag van het jaar ervaren. Immers Valentijn is er niet alleen voor 14 Februari, de naamdag van Valentijn, maar voor alle dagen van het jaar.
Valentijn is er in de eerste plaats om liefde te betuigen en te ervaren. In dit werk verwoordt Valentijn veelvuldig gevoelens van liefde.

Met de verkoop van dit boek wordt de Stichting KiKa, Kinderen Kankervrij, gesteund.
Liefde van en voor kinderen geeft immers de kracht van het geloven in de duurzaamheid van liefde aan.

 

een voorproefje

 

FEBRUARI

1 jij bent de enige die mij intens verblijdt en dat is voor mij tijdloos

2 weet je, jij bent het voor mij, jij maakt me steeds blij

3 ik zegen de dag dat ik jou heb ontmoet

4 door jou liefde ervaar ik de zin van het bestaan

5 alleen jij weet mij echt te verwarmen

6 het mooiste van mijn leven is jou elke ochtend in de ogen kijken

7 als jij mij streelt, raak ik in hogere sferen

8 nog nooit heeft iemand zo mijn gedachten beheerst als jij

9 jouw eigenwaarde ontstaat door te weten dat je heel veel waard bent

10 door jou heb ik elke dag een blij gevoel

11 hoe breder de basis, hoe hoger de liefdestop

12 jij zorgt voor verdieping in mijn leven

13 enkel jij verdrijft mijn pijn

14 jij bent mijn Valentijn, zo mag het elke dag zijn

. . . . . . . . . . . . . . .

Gedachten bij Valentijn

Ik ben al heel wat jaartjes samen met mijn lieveling. Elke dag geniet ik daar opnieuw van. Het beste besluit in mijn bestaan, is met mijn liefste verder gaan. Verder samen bouwen. En … wat hebben wij gebouwd!
Ons bouwwerk is inmiddels vrij stevig. Voelt goed. Is zo vertrouwd. Ben er graag. Echter, ons bouwsel is nog niet klaar. Volgens mij komt het nooit af. Mocht ik nog vele jaren krijgen en mijn lief ook … Ja, dan komen wij met ons bouwwerk nog heel wat verder. Maar het af mogen maken … Het zien voltooien ... Tsja, wie weet … Zou Valentijn dit weten …?
Merk wel, dat ik de jongste niet meer ben. Mijn maatje zegt dat ook over mij en zichzelf. We doen wat we nog aankunnen. Wil ik meer, dan moet ik dat steeds snel bekopen. Het valt me niet mee het ouder worden te aanvaarden. Mijn lieveling gaat daar makkelijker mee om. We hebben het daar wel eens over. Mijn schat kan zo treffend relativeren.

Mijn liefste is voor mij van grote waarde. Vraag me af, wat er zonder mijn maatje van mij geworden zou zijn. Steeds vaker heb ik dit in gedachten.
Ik mag al zoveel jaren terugkijken met mijn lieveling aan mijn zijde. Hoop vurig, dat ik nog wat jaartjes zo verder mag gaan. Hoe lang dat dit mag duren weet ik niet. Hoef dat ook niet te weten.
Ik dank mijn grote liefde voor de mooie jaren. Ik ga verder. Vanmiddag maken mijn lief en ik een boswandeling. Het is dan opnieuw genieten, dat we nog samen de natuur mogen beleven en met elkaar geluk mogen delen.

Valentijnsdag is een merkeldag. Een merkeldag vermeldt een heilige die, volgens de Heiligenkalender van de katholieke kerk, haar of zijn naamdag heeft op de desbetreffende dag. Zo is 14 februari de merkeldag van de Heilige Valentijn.
Bij een merkeldag horen spreuken, die volgens de volkswijsheid het weer voorspellen, zoals “Zonneschijn op Sint Valentijn geeft goed wijn”, “Is de aarde met Sint Valentijn in het wit gehuld, dan zijn de akkers en weiden met vreugde vervuld” en “Dooi op Sint Valentijn doet veel water in de wijn”. Nog eentje extra, die typerend is voor dit boek: “Valentijn mag het elke dag zijn”.

Liefste,

Ik zie je graag!
Elke dag, ook vandaag. Jou beminnen, zoals ik al ontelbare dagen doe.
Ik besef keer op keer, deze liefde is zoveel meer. Dat voel ik elke dag bij jou. Oh, ik hou zoveel van jou!

Waan me op een schip, dat zelfs in de hevigste storm niet zal zinken. Liefste, ik blijf bij jou aan boord. Laat ons samen dansen. Wij dansen als het perfecte paar. Dansend door de wereld, jaar na jaar.
Kijk, hoe de wind waait. Voel jouw stroom van warmte, die voert me mee. De wind stuwt me naar grote, genotvolle hoogte. Kom op mijn vlucht omhoog bij de maan. Zie jou daar staan. Het maanlicht verlicht mijn hart, dat hevig bonst door jou. Bij jou kom ik dan thuis. Bij mijn liefste, die mijn hart blij maakt.

Pak jouw hand, jij de mijne. Samen gaan we verder. Mijn liefde is niet te temmen. Laten we gaan slapen. Samen onder de maan.

Jouw liefste,
Valentijn x

 

De populariteit van liefdevolle gedichtjes en Valentijnskaarten met lieve woorden sturen gaat heel wat jaren terug. Soms wordt de tekst gezongen of voorgedragen. Beweerd wordt dat er al sinds begin van de 15e eeuw geschreven kaarten worden verstuurd. Immers, in Engeland en de Verenigde Staten vieren mensen al vele eeuwen Valentijnsdag.
In Nederland en Vlaanderen begint de traditie met Valentijnskaarten veel later dan in heel wat andere landen. In de tweede helft van de 20e eeuw vindt de doorbraak in de lage landen plaats.
Valentijnsdag wordt niet alleen een groot commercieel succes waar bloemenzaken, posterijen, internetbedrijven en cadeauwinkels garen bij spinnen, maar ook wordt de liefde nadrukkelijk in het licht geplaatst. De liefdesbeleving domineert bij velen en dat zorgt voor een bijzonder goed gevoel.

 

Liefste,

Weet je, lieverd, ik heb een bijzonder leven, dat ik steeds meer waardeer. Jij bent immers in mijn leven gekomen. En hoe! Met jou beleef ik mooie momenten. Momenten die lang, heel lang mogen duren. Deze mooie reis vol beleving mag nooit eindigen.

Ik schrijf je deze brief, omdat ik je deelgenoot wil maken van mijn gevoel. Mijn indrukken van gisteren met de bril van vandaag.

Op een dag als vandaag voel ik het beleven met jou opnieuw als heel “cool”. Gisteren … Laat me je gisteren eens door vandaag vertellen.
Je gaat met me mee. Stapt in de auto. Je glimlacht en uit vrolijkheid. We gaan naar een nabij gelegen stad. We willen een toneelvoorstelling zien.
Eerst drinken we wat. Rooibosthee. Wat later wordt broccolisoep opgediend. Rode, Spaanse wijn wordt door je gekeurd. Je oordeelt de wijn als oké.
Wat later komt het hoofdmenu. We kijken elkaar vaak aan. Gesprekstof is er te over.
Na het eten staan de deuren van het theater voor ons open. Tijdens de voorstelling kijk ik je in de donkerte vaak aan. Wat heb ik met jou een mooi leven te beleven.

Jouw liefste,
Valentijn x

 

 

naar HOME